Eminönü Mercan’daki Fincancılar sokakta, Yusuf Yusufyan isimli Ermeni bir tüccar tarafından yapılmış olan tarihi han. Hanın yapım tarihi tam olarak bilinmiyor. Fakat 1868 yılındaki ticaret yıllıklarında ismi geçiyor. Hem mimari olarak hem de ticari yıllıklardan dolayı hanın 19. yüzyılda yapıldığı aşikar. Yine ticari yıllıklara göre daha çok deri tüccarlarının bulunduğu anlaşılıyor. 1868 yılında 15 tüccarın ikamet ettiği handa 2 Müslüman ve 13 Ermeni tüccar bulunmaktaydı. Yusuf Yusufyan ölürken hanın yarısını oğullarına yarısını “Kalfayan Yetim Hastanesi Vakfına” bırakmış. Günümüzde hanın yarısı hala vakfın. Yola uyum göstermek için ilginç çözümlere başvurulan hanın, zemin ve birinci katı diğer katlardan farklı olarak hayli karmaşık. Sağa sola çıkan merdivenleriyle kaotik. Kapıdan girince beşik tonozlu bir geçitle avluya ulaşılıyor.