Apartman, 100 yılı aşkın süre içinde birçok ünlü isme ev sahipliği yaptı. İstiklal Marşı`nın şairi Mehmet Akif Ersoy, ünlü şair Mithat Cemal Kuntay, Atatürk`ün dişçisi Sami Günzberg, modacı Canan Yaka ve siyasetçi Hüsamettin Cindoruk’un Mısır Apartmanı’nı tercih ettiği biliniyor.

‘Art nouveau’ tarzında, birinci ulusal mimarlık döneminin izlerini taşıyan binada bugün restoran, tiyatro, galeri ve lokaller yer alıyor. sanatseverlerin ve ünlü isimlerin gözde yerlerindendir.

Mısır Apartmanı
Mısır Apartmanı'nın ön cephesinin görünümü
TürOrijinalde konak, daha sonra apartman
Mimari tarzArt nouveau
KonumGalatasaray, Beyoğlu
Başlama1905
SahipKoray İnşaat[1]
Mimar(lar)Hovsep Aznavuryan

Mısır Apartmanı, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan tarihî bir apartmandır. Galatasaray semtinde, İstiklal Caddesi ile Acara Sokağı'nın kesiştiği noktada yer alır ve 303-305 kapı numarasına sahiptir.[2] İstanbul'un en büyük kiliselerinden Sent Antuan Katolik Kilisesi'yle komşudur. 1910 yılında, yıkılan Trocadero Tiyatrosu'nun yerine, Mısırlı Abbas Halim Paşa tarafından kışlık konak olarak yaptırılmıştır.[3]

1. ^ "İstese Mısır Apartmanı'nın tarihini yazar". 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2015.
  2. ^ "Sanatın yeni adresi 5 galerili Mısır Apartmanı". Hürriyet (gazete). 18 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2010.  (WebCite®[ölü/kırık bağlantı])
  3. ^ "Beyoğlu'nun tarihî apartmanları". 14 Mayıs 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2010.  (WebCite®[ölü/kırık bağlantı])