Yavuz Sultan Selim Mahallesi, Kadı Çeşme So­kağı 38 numarada bulunan cami, Defterdar Ahmed Paşa (ö.H.1022/M.1603) tarafından fevkani olarak yaptırılmıştır. Ekrem Hakkı Ayverdi ise, bu caminin Hızır Bey Bin Abdullah tarafından yap­tırıldığını H. 887/M.1482 tarihli vakfiyesin­den çıkarmaktadır. Evliya Çelebi; Cami; Fatih Sultan Mehmed’in ekmekçibaşısı ve Cebe Ali Hazretleri soyundan bir zat tarafından yapılmış, bu zat Beyazid-i Veli’ye hergün ateş görmemiş güya güneşte pişmiş altı poğaça götürdüğünden dolayı bu adı aldığını söylemektedir. 1918 yılında çıkan büyük yangında harap olan caminin minaresi tehlike arzettiğinden dolayı 1942 yılında kaidesine kadar yıktırılmıştır. Yola tesadüf eden banisinin kabri ise, cami mezarlığının ortasına nakledil­miştir. Bir müddet gecekondular tarafından işgal edilen arsası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile üzerindeki gecekondular yıktırılarak aslına uygun olarak yeniden, kiremit örtülü, mihrabı mermer, minberi ahşap, minaresi betonarme ve tek şerefeli olarak yapılıp 2011 yılında ibadete açılmıştır.

Kaynak: Altıpoğaça Camii – Fatih Kaymakamlığı