Anadolu Kulübü Oteli
Diğer ad(lar)Büyükada Anadolu Kulübü
  • Kuaför
  • Terzi
  • Konferans
  • Toplantı salonları

Anadolu Kulübü Oteli veya Büyükada Anadolu Kulübü, İstanbul’un Adalar ilçesinin bir parçası olan Büyükada’da inşa edilmiş, 1957 yılında hizmete birmiş bir sosyal tesis binası ve otelidir.

Turgut Cansever ve Abdurrahman Hancı tarafından tasarlanan ve 1953 ile 1957 yılları arasında inşa edilen otel, Ağa Han Mimarlık Ödülü’ne layık görülmüştür. Büyükada'nın en büyük yapılarından birisidir.[1] Beyaz ve uzun bir prizma seklinde, betonarme karkas bir yapı olan otelde dönemin modern mimarlığının en önemli temsilcilerinden olan Le Corbusier’in etkilerini gözlemlemek mümkündür.[2][3]

1. ^ "Turgut Cansever". v3.arkitera.com. 9 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2021.
  2. ^ "Turgut Cansever, Haziran 2007". Arkitera.com. 20 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2011.
  3. ^ "ANADOLU KULÜBÜ OTELİ | Şeker REIT". www.sekergyo.com.tr. 9 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2021.