Ankara Kalesi
TürKale
KonumKale, Altındağ, Ankara, Türkiye
BaşlamaM.Ö. 2. yüzyıl
Yükseklik110 m
Zemin alanı4,3 km²

Ankara Kalesi,[1] Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan tarihi bir kale. Ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinmemekle birlikte M.Ö. 5. yüzyıl başında Galatların Ankara'ya yerleşmeleri sırasında kalenin var olduğu bilinmektedir. Romalılar, Bizanslılar, Selçuklu Hanedanı ve Osmanlılar dönemlerinde birçok kez onarımdan geçmiştir. Ankara Kalesi dışarıdan görümüne göre daha büyüktür. Her yıl çeşitli festivallere[2] de ev sahipliği yapmaktadır.

1. ^ "Ankara Kalesi - Ankara Kalesi hakkındaki tüm bilgilere buradan ulaşabilirsin". Ankara Kalesi. 28 Ağustos 2021. 30 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ağustos 2021.
  2. ^ Sami Altınay (22 Eylül 2015). "Ankara Kalesi". gezipgordum.com. 8 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2016.