1987 yılında Perşembepazarı’nda bulunan Haliç Parkı’na dikilen heykel Haluk Tezonar tarafından “Türk Büyükleri” projesi kapsamında yapılmıştır.

O dönemde yeni yapılan park ve meydanlara Tezonar’ın heykelleri yerleştirilmiş olup Mimar Sinan Heykeli de 1987’de Perşembe Pazarı ile Haliç arasındaki yapılar kaldırılarak oluşturulan Haliç Parkı’na dönüştürüldüğü yere dikilmiştir.

O dönemde Sinan’ın heykelinin, tarihi İstanbul yarımadası içinde yer alması gerektiğini savunanlara karşı, belediye başkanı Bedrettin Dalan bu fikri pek benimsemeyerek: “Tarihi yarımada ne kadar İstanbul ise, Beyoğlu da, Kadıköy de o kadar İstanbul. Mimar Sinan’ın anıtını bir küçük yarımadaya dikmek, orada hapsetmek, en azından Mimar Sinan’ın evrenselliğini kabul etmemektir.” demiştir. (4 Haziran 1987, Cumhuriyet Gazetesi)