Aksaray Mahallesi, Tiryaki Hasan Paşa Caddesi 49 numarada bulunmaktadır. Cami, İstanbul’un fethine katılan dervişlerden “Baklacı” lakaplı Kemâleddin tarafından İstanbul’un fetihten
sonra yaptırılmıştır. Vakfiye tarihi H.927/M.1520’dir. Zamanla harap olan cami H.1293/M.1876 yılında tamamen yanmış, 1908 yılında padişah II. Abdülhamid tarafından bedeli hazineden karşılanarak tamir ettirilmiştir. Daha sonra tekrar yanan caminin sadece duvar kalıntıları mevcut iken, 2000 yılında esnafın desteği ile üç katlı betonarme olarak yaptırılmıştır. Giriş bölümü geniş, yukarda küçük bir kubbesi olan caminin, duvarlarında üst üste üç pencere vardır. Merdivenlerin üstünde asma bir mahfili de bulunan caminin duvarları çini kaplı, mihrap, minber ve kürsüsü de mermerdendir. Kadınlar mahfili de bulunan caminin, minaresi ise betonarme olup çift şerefelidir.

Kaynak: Fatih Camileri ve Mescidleri – Fatih Müftülüğü