1753 yılında bakkal esnafları loncası tarafından kurulan hastane, cemaatin talep ve ihtiyacı üzerine, Sultan 2.Mahmud Han’ın ferman ve tahsisiyle 1839 yılında bugünkü yerine taşınmıştır.

Hastane bugün, din ve ırk ayrımı gözetmeden hasta kabul etmekte olup, çeşitli tıbbi birimlerde hizmet vermekle birlikte, Geriatri (Yaşlı Bakımı), Psikiyatri ve Bağımlılık konularında uzmanlaşmıştır. Hastanenin ruh ve sinir hastalıkları servisi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden sonra İstanbul’daki en büyük ikinci servistir.

Balıklı Rum Hastanesi
Balıklı Rum Hastanesi (2010)
Coğrafya
Ülke(ler)Türkiye
Şehir(ler)İstanbul
İlçe(ler)Zeytinburnu
KonumYedikule
Koordinatlar40°59′58.9″K 28°55′5.2″D / 40.999694°K 28.918111°D / 40.999694; 28.918111
Genel Bilgiler
TürÖzel hastane
DurumRestore ediliyor
İşletme
SahibiBalıklı Rum Hastanesi Vakfı
Hastaneler - Şehir hastaneleri

Özel Balıklı Rum Hastanesi, İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde Rum cemaat tarafından kurulmuş özel hastanedir.

Balıklı Rum Hastanesi Vakfı tarafından yönetilir. Bünyesinde Türkiye’nin tek özel uyuşturucu tedavi kliniğini barındırır.[1]

1. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; ailem isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)