Reşat Ekrem Koçu’nun İstanbul Ansiklopedisi’nde camiyle ilgili şu bilgiler verilmektedir:

Hadikatül Cevami «Sultan Selim Camii kurbindedir. Banisi şamdancılar kethüdâsı Hamza Ağadır; Sultan Selim Camiine mihrab şamdanlarını yapub bâ izni hümayun bu mescidi fevkaani olarak bina eyledi; merkadi na malumdur, minberini İbrahim Ağa nam kimse koymuşdur, mahallesi vardır» diyor.
Bu mescid hâlen mevcud değildir. Semt sâkinlerinden emekli albay Ahmed Muhtar Bezmenin malumatına göre kıymetli ahşab çatı ile örtülü kâgir bir yapı olan Çırağihamza ( Çırakçı) mescidi Çırakçıçeşmesi Sokağında idi, şimdi yerinde Hacı Ahmed Albayrak’ın gecekonduları· bulunmaktadır;
Fatih yanıngında yanmışdır. Sayın emekli albayın bahsettiği gecekondular arasında dolaşdık, taş duvarla örülü bir metro kadar derinlikte bir çukur içinde, Hadikatü’l-Cevamiin “kabri na mâlumdur” dediği banisinin kabrini de bulduk: «Merhum mağfur Çırâgi Hamza Ağanın ruhuna Fâtiha» yazı kitâbesinde tarih silinmiş,. okunmuyordu (mayıs, 1964).
Hakkı GÖKTÜRK