Türbe Defterdar Camii’nin avlusundadır. Mahmud Çelebi, Yeşil Mehmed Çelebiden sonra defterdar olmuştur. 1546’da vefat eden Mahmud Çelebi, aynı zamanda hattat olup, Şeyh Hamdullah’ın talebesidir.

Açık türbe, kare planlıdır. Baklava başlıklı dört yuvarlak sütuna dayanan sivri kemerlerden sekizgen kasnağa geçilir. Geçişler içeriden pandantif görünümündedir. Yapıyı örten kubbe, kurşun kaplıdır, tepesindeki alem ise mermerdir. Yapı malzemesi kesme taştır. Sütunların arasında 80 cm yükseklikte, geometrik desenli korkuluk şebekeleri yapıyı çevreler. Türbeye girişi sağlayan asma kapı üzerinde bir palmet frizi vardır. Kapının yay kemeri ile palmet frizi arasında “Lâ ilâhe illallahü’l-melikü’l-hakku’l-mübîn Muhammedün Resûlullah sâdıku’l-va‘di’l-emîn-Melik, Hakk ve varlığı birliği apaçık olan Allah’tan başka hiçbir ilah yoktur, Vadinde sadık ve emin olan Muhammed (sav) Allah’ın Rasulüdür.”yazılı olan E.M.) kitabesi vardır. Türbenin ortasındaki madalyonlarla süslü mermer lahtinin 1546 tarihli başşahidesi kırıktır. 1

1 Dünden Bugüne İstanbul Ansiklopedisi, c.3, T.C. Kültür Bakanlığı-Türk Tarih Vakfı, 1994.