Divittar Keklik Mehmet Efendi Camii: Divittar Keklik Mehmet Efendi tarafından yaptırılan mescidin ilk inşa tarihi bilinmiyor. Mescid, zaman içinde yanmış, yarım yüzyıla yakın arsa olarak kalmıştır. 1882’de zamanın Bahriye Nazırı Hasan Hüsnü Paşa tarafından ahşap ve kubbeli olarak yeniden yaptırılmıştır. Divittar Keklik Mehmet Efendi Camii; Kaptan Paşa Camii ve Haydar Camii olarak da bilinir. Divittar Keklik Mehmet Efendi Camii 1950 yılında tamir görmüş, 1972’de yeniden beton kubbeli ve sekizgen olarak yapılmıştır. Caddeye bakan duvarları mozaik sıvadır. Harim 60 m²’dir. Mihrabı mermer minber ve kürsüsü ahşap olup tarihi değere sahiptir. İç duvar etekleri mermer kaplıdır. Her duvarda altta ve üstte ikişer pencere vardır. Alt pencereler kare şeklindedir. Kadınlar mahfili vardır. Son cemaat yeri ile avlusu ve mezarlığı yoktur. Yuvarlak gövdeli minare caminin sağında olup tek şerefeli ve çimento ile sıvalıdır. Tuvalet ve abdest alma yerleri girişteki kapalı mahaldedir. Divittar Keklik Mehmet Efendi Camii karşısında bulunan 1588 tarih kitabeli çeşme akmamaktadır.