Alexandre D. Néocosmos Yénidunia ve C.P. Kyriakidés adlı Rum kökenli mimarlar tarafından 1905 yılında, Beyrutlu Selim Hanna Freige için inşa edilmiştir. Yapımı dört yıl süren apartmanın ikinci katında büyük bir servetin sahibi olan Hanna Freige’in de bir süre yaşadığı bilinmektedir.

Atina’ya göçtüğü 1922 yılına kadar İstanbul’da ikamet eden C. P. Kyriakidés, aralarında Fener Rum Patrikanesi, Pera’da bir otel, Elhamra Sineması ve Tiyatrosul ile Fatih Belediyesi’nin de bulunduğu pek çok yapıya imzasını atmıştır. A. D. Néocosmos Yenidunia ve C. P. Kyriakidés, 1912 yılına kadar aynı adreste çalışmış ortak mimarlardır. A. D. Yenidunia’nın 1929 yılındaki Mimarlar Kongresi’ne, Adaman, Sarafyan isimli mimarlarla beraber kaldığı da bilinmektedir.
Kaynak:Beyoğlu Belediyesi