Tamamen kesme taştan inşa olunan bu türbe, Aziz Mahmut Efendi Sokağı ile Açık Türbe Sokağı’nın birleştiği yerde ve Aziz Mahmut Efendi Sokağı’nın sol köşesindedir. Meyilli bir arazi üzerinde bulunduğundan altına, bir çeşme ve sebil yaptırılmıştır. Aziz Mahmut Efendi Sokağı’na açılan kesme taş, kemerli bir kapıdan zemini toprak avluya girilir. Etrafını, yüksek, pencereli bir duvar çevirmiştir. Avlunun sağ tarafındaki küçük hazîrede bugün ancak altı kabir kalmıştır. Şâhideleri yok olmuştur. Yalnız alt kaideleri mevcuttur. Mahmut Bey Türbesi’nin kapısı yanındaki pencere önünde, birkaç kabir taşı yerde durmaktadır. Hazîrenin önündeki, Halil Paşa Medresesi’nden eser kalmamıştır. Bu medrese tipindeki yapı, ‘Kapıcı Tekkesi’ adı ile bilinen, Celvetî Dergâhı için yaptırılmıştı. Avlunun karşısında biri büyük, diğeri küçük iki türbe vardır. Sol köşedeki büyük türbe Sadrazam Halil Paşa’ya, diğeri ise oğlu Mahmut Bey’e aittir.