Okul, 1931 yılında kurulmuştur. Binanın arsası İstanbul vilayeti hususi muhasebesince istimlâk edilip, 1931 yılında inşa edilmiştir. Okulun adı kuruluşundan 1949 yılına kadar 34. İlkokul olarak geçmiştir. 1949 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nca Karaahmetpaşa adı verilmiştir. Kara Ahmet Paşa, Kanuni Sultan Süleyman´ın damadı olan Rüstem Paşa´nın damadıdır. Okul, uzun yıllar çevrede tek okul olarak hizmet görmüş olup 1939-1940 öğretim yılında öğrenci mevcudunun fazlalaşması nedeniyle çift öğretime geçmiştir. 1947 öğretim yılının başında ise Çapa 31. İlkokulu’nun uygulama okulu olması üzerine öğrenci mevcudu daha da fazlalaşmıştır. 1949 yılında Karaahmetpaşa İlkokulu adını alınca, Karaahmetpaşa 1 ve Karaahmetpaşa 2 İlkokulu olmuştur. Çevrenin gelişmesi ve öğrenci artışı Karaahmetpaşa İlkokulu’nun ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle Karaahmetpaşa İlkokulu’nun bahçesinin bir bölümüne 1960 – 1961 öğretim yılında öğretime açılmak üzere yaptırılan bina, 26.09.1960 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’nca açılışı yapılmıştır. Şair ve yazar İbrahim Alaettin Gövsa’nın adını ve anısını yaşatmak amacıyla yeni yapılan binaya adı verilmiştir. 1964 yılında Karaahmetpaşa 2 İlkokulu yeni yapılan binadaki İbrahim Alaettin Gövsa İlkokulunun bünyesine alınmıştır. 1987 Yılında İbrahim Alaettin Gövsa İlkokulunun binasında aynı adla ortaokul kurularak eğitim-öğretime başlamıştır. 1990 yılında ilkokul ve ortaokul müdürlükleri birleştirilerek İbrahim Alaettin Gövsa İlköğretim Okulu olmuştur. 1995 Yılında zorunlu temel eğitimin 8 yıla çıkarılması nedeniyle, Karaahmetpaşa İlkokulu okulun bünyesine katılmıştır. A ve B blok olarak iki binada eğitim öğretime devam edilirken Marmara depreminde hasar gören A blok yıkılarak yerine mevcut bina yapılmış ve 3 Kasım 2008 tarihinde eğitim-öğretime açılmıştır. Ağustos 2009’da B blok (Karaahmetpaşa İlkokulu binası) Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Engin Sever Anaokulu adı ile müstakil anaokulu haline getirilince, 17 derslik ilköğretim, 2 derslik okul öncesi ve bir derslik özel alt sınıf, spor salonu, atölyeler, kütüphaneden oluşan binada eğitim ve öğretim devam etmektedir.

Kaynak: İbrahim Alaettin Gövsa Ortaokulu – Fatih Kaymakamlığı