Bazı kaynaklarda caminin banisinin İlyaszade Sücaüttin (İlyası Rümi) (ö.1514) olduğu kaydedilmektedir. İlyaszade sahn müderrisliğinde bulunmuş Osmanlı müelliflerindendir. Camiin, Mimar Sinan tarafından yapıldığını Tezkiretülbünyan yazmaktadır.

İlyaszade Şücaeddin Camii, imam konağı, türbe ve sebilden oluşan külliye, İstanbul Vakıflar Bölge Müdürlüğü sicil defterinde “Sakine Hatun” adına kayıtlıdır. Sakine Hatun, İlyaszade Şücaeddin’in kızıdır. Sakine Hatun Camii ayrı bir yer olarak geçmiş olsa da ikisi aynı cami olmalıdır.

Külliye yapıları 1954 yılında yol açma çalışmaları kapsamında yıktırılmıştır. 2006 yılında aslına uygun olarak yeniden inşa edilmiştir.

Yararlanılan Kaynak: Fazıl Ayanoğlu, “İstanbul’da Yola Kalbedilen Cami Vesaire”, Vakıflar Dergisi, Sayı 3, shf 330