Kapalıçarşı

Kapalıçarşı
Konum İstanbul, Türkiye
Başlama 1460[kaynak belirtilmeli]
Teknik detaylar
Zemin alanı 30.701 m²

Kapalıçarşı, İstanbul kentinin merkezinde Beyazıt, Nuruosmaniye ve Mercan semtlerinin ortasında yer alan dünyanın en büyük çarşısı ve en eski kapalı çarşılarından biri. Kapalıçarşı'da yaklaşık 4.000 dükkân bulunmaktadır ve bu dükkânlarda toplam çalışan sayısı yaklaşık 25.000'dir. Gün içerisindeki en yoğun zamanlarında içinde 500.000' e yakın insan barındırdığı söylenir.[1] Yılda 91 milyon turisti ağırlayan çarşı, dünyanın en fazla ziyaret edilen turistik mekanıdır.[2]

1. ^ Mike Gerrard (2009). Katie Hallam (Ed.). The Traveler's Atlas: Europe (İngilizce). Londra: Barron's Educational Series. s. 119. ISBN 0-7641-6176-8. Istanbul's Grand Bazaar is said to have almost half a million people inside it at the busiest times of the day.
  2. ^ TIME, 1-8 Aralık 2014 Double Issue, The Genius Issue, Briefing

✶ Medya