Kapalıçarşı
Kapalıçarşı'nın içerisinden bir görünüm
TürÇarşı
KonumFatih, İstanbul, Türkiye
Başlama1460[kaynak belirtilmeli]

Kapalıçarşı, İstanbul kentinin merkezinde Beyazıt, Nuruosmaniye ve Mercan semtlerinin ortasında yer alan dünyanın en büyük çarşısı ve en eski kapalı çarşılarından biri. Kapalıçarşı'da yaklaşık 4.000 dükkân bulunmaktadır ve bu dükkânlarda toplam çalışan sayısı yaklaşık 25.000'dir. Gün içerisindeki en yoğun zamanlarında içinde 500.000' e yakın insan barındırdığı söylenir.[1] 2014 yılında, dünyada en çok ziyaret edilen turistik mekanlar arasında 91,250,000 ziyaretçi ile 1. sırada gösterildi.[2] Kapalıçarşı sıklıkla dünyanın ilk alışveriş merkezi olarak anılır.

1. ^ Mike Gerrard (2009). Katie Hallam (Ed.). The Traveler's Atlas: Europe (İngilizce). Londra: Barron's Educational Series. s. 119. ISBN 0-7641-6176-8. Istanbul's Grand Bazaar is said to have almost half a million people inside it at the busiest times of the day.
  2. ^ "The World's Most-visited Tourist Attractions". Travel + Leisure (İngilizce). 20 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2022.