Yapı, Kasımpaşa Un Değirmeni’ne hizmet vermek amacıyla inşa edilmiştir. İkinci derece tarihi eser olarak tescil edilmiş Kasımpaşa Değirmeni ve Kasımpaşa Tuz Ambarı binasının, tersane bölgesine hizmet vermek amacıyla yapıldığı bilinmektedir. Dönemin önemli endüstri yapılarından biri olup iki binanın birleşmesinden oluşmaktadır. Tek katlı olan yapı, uzun bir süre Plytas Un Fabrikası olarak bilinen değirmenin buğday ambarı olarak kullanılmış, daha sonraki yıllarda yapı, tuz ambarı olarak işlevini sürdürmüştür. Cumhuriyet döneminde ise Tekel’e geçen yapı, sigara ve tütün deposu olarak kullanılmıştır. 1984’ten sonra yapı terk edilmiş, daha sonra yıkık halde özelleştirilen yapı, yeniden işlevlendirilerek restore edilmiştir.