Keçecizade Mehmet Emin Fuat Paşa Konağı, İstanbul’un Beyazıt mahallesinde bulunan 19. yüzyıl yapısı tarihi konak. Günümüzde İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi olarak kullanılır.

Sultan Abdülaziz tarafından dönemin en önemli devlet adamlarından Keçecizade Mehmet Emin Fuat Paşa için Fransız mimar Bourgeois'ya[1] yaptırılmıştır. Fuat Paşa'nın ölümünden sonra Maliye Bakanlığı binası olarak kullanıldığında "Maliye Konağı" olarak da anılır.[1]

1999 yılındaki Marmara Depremi’nde büyük hasar gören bina yenilenerek 19 Aralık 2010 hizmete açıldı.[2]

1. ^ a b Neşe Yeşillikaya, Kentler ve Meydanları, Mimarlık Dergisi, Sayı 334, Mart-Nisan 2007
  2. ^ İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi yenilendi, İstanbul Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Erişim Tarihi:11.05.2011[ölü/kırık bağlantı]