‘1608-1619 yıllarında İstanbul’da bulunan Polonyalı Simeon seyahatnamesinde Balat’ta yarısı Frenklere yarısı Ermenilere ait bir kilise vardır ki iki millet müşterek ibadet ederler diyerek Edirnekapı’daki Surp Nikoğayos Kilisesi’ni kast etmektedir.’

Kaynak : Balat ve Çevresi, Jak Deleon, 1991

Kefevi Camii
KonumTürkiye İstanbul Fatih
Tamamlanma9 yy.
Minare sayısı1

Kefevi Camii[1][2](ya da Kefevi Mescidi), eskiden Aziz Noel Baba Katolik Kilisesi veya Manuil Manastırı (Yunanca: Μονὴ τοῦ Μανουήλ Mori tou Manuil), İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan tarihi bir cami. Aslında 9 yüzyılda inşa edilen bir Bizans kilisesi iken Osmanlı padişahı IV. Murat döneminde, Recep Paşa tarafından 1630 yılında camiye çevrilmiştir. Cami 7,22 metre genişliğinde ve 22,6 metre uzunluğundadır. Bir minaresi bulunmaktadır.

1. ^ "Kültür Envanteri - Kefevi Camii". kulturenvanteri.com. 17 Kasım 2019. 31 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022.
  2. ^ "Kefevi Cami · Dervişali, Arı Sk. No:2, 34087 Fatih/İstanbul, Türkiye". Kefevi Cami · Dervişali, Arı Sk. No:2, 34087 Fatih/İstanbul, Türkiye. 5 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2022.