Bu zâtın kimliği tam olarak tespit edilememekle birlikte hakkında halk tarafından çeşitli söylentiler geliştirilmiştir. Abdülkâdir-i Geylânî’nin (ö. 561/1165-66) talebelerinden olduğu kabul edilmektedir. Kırk müridi ile birlikte İstanbul’un fethine katılmak için yola çıkmış, ancak bu civarda yaşayan Rumlarla çıkan çatışmada şehid olmuş ve oraya defnedilmiştir. Uzun süre mezarı fark edilmemiş, Kanûnî Sultan
Süleyman döneminde Nakşî şeyhi Kemal Efendi (bir diğer rivayete göre de III. Selim devrinin şeyhülislâmı Fenârîzâde Muhyiddin Çelebi) tarafından mezar yeri keşfedilmiş ve üzerine türbe inşa edilmiştir.

Türbe 1989 yılında köylülerin desteği ile betonarme olarak yenilenmiş ve iki yanı genişletilip mihrap da eklenerek “mescid-türbe” hâline getirilmiştir. Günümüzde Beykoz Müflütüğüne bağlı olarak hizmet vermektedir.

Beykoz Tekkeleri