Kont Amédée Alléon’un yazlık konağı yani namıdiğer Taş Mektep 1865-1874 yılları arasında Taş Köprü ile birlikte kontun Marsilya’dan getirttiği tuğlalarla inşa edilmiştir. O dönemde Pera’da ikamet eden Alléon Ailesi’nin yazlık konağı olarak inşa ettirilmiş olsa da kontun yaz-kış burada oturmayı tercih ettiği ileri sürülür. Tıpkı Taş Köprü gibi, bu yapının da mimarının kim olduğu bilinmemektedir. Konağın o dönemki mobilyaları Darius Patriano ve Psalty mobilya mağazalarına özel olarak sipariş edilmiştir. 1895 yılındaki depremde bina hasar görünce Kont Amédée Alléon, Makriköy’de (Bakırköy) bu kez ahşaptan daha az maliyete başka bir yazlık konak inşâ ettirir. Alléon Ailesi depremde hasar görmüş olan bu konağı dönemin Maarif Nazırlığı’na satarlar ve konak restore edilerek ve üzerine bir kat daha çıkılarak uzun yıllar ilkokul olarak kullanılır. 2009 yılında bina bu kez büyük bir yangın geçirir. İstanbul’un köklü bir eğitim kurumu olan Bakırköy İlkokulu geçici süreliğine başka bir binaya taşınır. 2014 yılında restorasyonu biten bina, TÜRGEV’e bağlı İbni Haldun Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’ne dönüştürülmüştür.