Kırklareli Merkez Yayla Mahallesi Kentsel Sit Alanı içerisinde Yayla Caddesinde bulunan konut yapısı bodrum ve tek kattan oluşmaktadır. Bodrum kat tuğla hatıllı taş yığma, giriş katı ise ahşap karkas arası tuğla dolgu olarak inşa edilmiştir. Yapı bodrum kat ve giriş katından oluşmaktadır. Yayla Caddesi’ne bakan batı yönündeki ön cephesinde merdivenle çıkılarak ulaşılan ana girişi bulunmaktadır. Yapının bodrum katında Durmuş Bey Sokağa bakan cephesi üzerinde yer alan ikinci bir girişi daha bulunmaktadır. Cepheleri sıvalı olan yapının saçak silmeleri profillidir. Giriş kat pencereleri sıva işi söveli olup, üzerinde demir korkuluklar bulunmaktadır. Yapının ön cephede yer alan ahşap ve özgün ana giriş kapısı üzerinde kalem işleri yer alır. Çatısı alaturka kiremit kaplıdır.

Kaynak:

[1] Yayla Mahallesi 728 Ada 23 Parselde Konut | Kırklareli Kültür Varlıkları Envanteri (kirklarelienvanteri.gov.tr)

[2] Toptaş, B. (2012). Kırklareli Merkez İlçe ve Köylerindeki Gayrimüslim Eserleri [Yüksek Lisans Tezi, Trakya Üniversitesi].