Fatih Sultan Mehmet’in korucusu Koruk Mahmut Ağa tarafından yaptırılmıştır. Koruk Mahmut Ağa Nimelceyş’tendir. Mezar yeri bilinmiyor. Fatih Sultan Mehmet zamanında Koruk Mahmut tarafından mescit olarak yaptırılmıştır. İnşaatın ilk harcını da Fatih Vakfı vermiştir. zaman içinde çok yıpranmış. Sultan 2. Abdülhamid tarafından tamir ettirilmiştir. 1970 yılında ise semt sakinlerince biraz daha büyütülerek betonarme olarak yeniden yaptırılmıştır. Bugünkü yapı, kareye yakın planlı, çatılı ve üzeri kiremitle örtülüdür.

Son cemaat yeri sonradan ilave edildiğinden sağ tarafta yer alan minarenin kalınlığının yarısı iki bina arasında kalmıştır. Sağ taraftaki bu güdük minarenin köşeli kürsüsünün uzunluğu ile yuvarlak gövdesinin uzunluğu aynı ölçüdedir. Şerefe betondan korkuluğu demirden, külahı kurşun kaplamalıdır. Minare giriş kapısı yeni binadan açılmıştır. Üst mahfil, son cemaat yerinin üzerinde yer almıştır. Çıkış merdiveni son cemaat yerinin sağ tarafındadır.

Harime, son cemaatten girilir. Sağ ve sol duvarlarda, alt sıralarda dikdörtgen üçer, üst sıralarda, üzerileri oval yine üçer pencere bulunmaktadır. Mihrabın sağ ve solunda altlı-üstlü birer pencere vardır. Dışarı taşkın olan mihrap ile minber ve kürsü ahşaptan yapılıp yağlı boya ile boyanmıştır. Betondan yapılmış düz tavan kireçlenmiştir. Duvar etekleri mermerle kaplanmıştır. Üst mahfil, son cemaat yerinde olup korkulukları ahşaptır. Avluda imam evi tuvaletler vardır. Kitabesi 1672 tarihli abdest alma mahallerinin üzerine yapılan bina, kız Kur’an kursu olarak kullanılmaktadır. Cami çeşitli onarımlardan geçtiği için günümüze özgün olarak ulaşamamıştır.