İhtilafçı Ziya, İstanbul ve Boğaziçi adlı eserinde bu türbeden şöyle bahseder:

“… Galata’da Arap Camii civarında bazı tetkikat icra ederken Canfeda Tekkesi’nin Unkapanı Köprüsü civarında “Yağkapanı Camii” namıyla maruf olduğunu öğrendim. Yağkapanı Camii civarında kain harap, kargir bir bina içerisinde küçük bir türbe derununda bir zat medfundur. Türbeye bu binadan geçilir. Bu bina bir tekke veya bir mecsit binası olacak Osmanlı eseridir. Medfun olan zat mahalle ahali-i müslimesince “Koyun Dede” namıyla maruftur. Sandukası kargir ve üzeri kireç sıvalıdır. Baş tarafında destarlı Mevlevi sikkesi mevzu olup baş ucuna müsadif duvardaki mermer kitabede Koyun Dede’nin mezarı tul-i müddet meçhul vee mestur kalmış iken Zindan ağası Mustafa Ağa tarafından keşif ve ihya edildiği muharrerdir. Mustafa Ağa, Galata zindan ağası olacak. Canfeda Tekkesi’ne defn olunduğuna Hadikatü’l-Cevami ile Hadikatü’l-vüzera’nın ittafak etmelerine nazaran burada medfun olup “Koyun Dede” namıyla beyne’l-ahali maruf ve müştehir olan zatın İbrahim Paşa olması agleb-i ihtimaldir….”

Türbe günümüzde Bilginol Han’ın bodrumundadır.