Kuleli Askerî Lisesi
Kuruluş21 Eylül 1845 (Mekteb-i Fünun-ı İdadiye olarak)
Yabancı dil(ler)İngilizce, Fransızca, Almanca, Çince, Rusça, Farsça, Arapça, Yunanca
Resmî sitesiAna sayfa
KomutanPiyade Albay Cumhur Yazgan
MüdürProf. Dr. Hamit Haluk Selim

Kuleli Askerî Lisesi ya da günümüzdeki resmî adıyla Millî Savunma Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Kuleli Yerleşkesi, İstanbul Boğazı kıyısında, Anadolu yakasında yer alan askerî okul. Bugünkü yerleşkede harp okullarını kazanan subay adayları, 1 yıl yabancı dil eğitimi almaktadır.

Önceden okulun amacı Türk Silahlı Kuvvetlerine subay ve Kara Harp Okuluna kaynak teşkil edecek öğrenci yetiştirmekti. Okula girebilmek için Türk Silahlı Kuvvetlerinin belirlemiş olduğu kriterlere uygunluk esas alınmaktaydı. 2016 Türkiye askerî darbe girişiminden sonra ilan edilen OHAL kapsamındaki Kanun Hükmündeki Kararname ile 31 Temmuz 2016 tarihinde diğer askerî okullarla birlikte Kuleli Askerî Lisesi de kapatılmıştır.

Bina, günümüzde Millî Savunma Üniversitesinde Yabancı Diller Yüksek Okulu olarak Hava, Kara ve Deniz Harp Okulu öğrencilerinin yabancı dil hazırlık sınıfı eğitimlerinde kullanılmaktadır.[1]

1. ^ "MSÜ". 30 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2023.