Faik Bey, Hariciye Nezareti’nde çalışırken zekâsıyla dikkat çektiğinden 20’li yaşlarındayken saraya alındı. 1909’da II. Abdülhamit tahttan indirilene kadar padişahın en yakın ve en güvenilir isimlerinden biri oldu. Faik bey sadece saray’da değil, İstanbul’da da sayılı zengin ve bilinen karakterlerden biridir. Kadiköy tarafında köşkleri yanısıra, Bebek’te çok büyük bir yalısı vardı. Bu yalı sonradan II. Abdülhamit tarafından alınmıştır.

Bunun üzerine Beylerbeyine taşınan ailenin çocukları sayılı hocalar ve sanatçılar tarafından yetiştiriliyordu, akşamları edebi sohbetler ve fasıllarla geçen günler, İttihat ve Terakki yönetime geldikten sonra sonlandı ve yurtdışına çıktı.

Yapı iki buçuk katlı boyasız bir köşk olarak yapıldı, diğer mülklerine oranla daha sade bir yapıdadır.

Köşk vakıflara ait olduğu dönemde lojman olarak kullanıldı. Vakıflar sağırlar okuluna devretti.  Köşk sonradan hukukçu Seniyeddin bey’e satıldı, ölümünden sonra oğlu da arka bahçesinde yaptırdığı apartmana taşındı. Köşkte bugün Göztepe Sevgi Özel Eğitim Anaokulu faaliyet gösteriyor.