LeBon ismiyle aynı yerde faaliyet gösteren pastaneyi Avedis Çakır 1940’ta Paris kalitesinde çikolata ve şekerleme yapmak üzere satın alır. Duvarlarına Fransa’dan getirttiği art-nouveau tarzı seramik panoları yerleştirmiş ve dükkanı vitraylarla süslemiştir. Bu dört pano dört mevsimi simgeler. Fakat Kış panosu yolda gelirken kırılmış; yaz panosunun yerine ayna asılmıştır. ‘Le Printemps’ ile ‘L’Automne’ panosu sapasağlam günümüze kadar gelmiştir. Markiz’in bulunduğu Passage Orientale 70’li yıllarda satılır ve bir dönem İstanbul’unun en şık pastanelerinden olan Markiz kapanır. 1977’de Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu binayı koruma altına almıştır. Markiz Pastanesi 2003 yılında çeşitli girişimler sonucu tekrar açıldıysa da günümüzde kapalıdır.