Hırka-i Şerif yakınında Mesih Paşa Camii’nin alt köşesinde, bir cephesi tek, öteki cephesi ikiz çeşmeden oluşmaktadır. Tek çeşme klâsik tarzda kesme taştan yapılmıştır. Süslemesi ve kitabesi yoktur. Kabartma süslemeleri olan büyük ayna taşları vardır. Kabartma motiflerle süslü başlıkları olan üç mermer sütun yanlarını sınırlamaktadır. Sütun başlıkları üzerinden geçen ensiz bir saçak teşkil edecek şekilde düz korniş ve bunun biraz yukarısından geçen ikinci bir korniş arasına, her iki çeşmeyi boydan boya kaplayan kitabe konmuştur. Kemerlerle birinci korniş arasındaki ikinci bir kitabe tamirle alakalıdır ki bundan II. Mustafa kızı Beyhan Sultan tarafından çeşmelerin yenilendiği, o devre uygun ve modern sayılacak çizgilerle kavuşturulduğu anlaşılmaktadır.

İnşa Kitabesi;
Hazret-i Paşa ki nâmıdır Mesîh