Eminönü’nde bugünkü Bankacılar Caddesi’nde inşa edilen Yenicami şube binası, genel müdürlük bina­sı gibi, bankanın danışman mimarı Alexandre Vallaury tarafından ta­sarlanmıştı.

1894’te satın alınan ve Şeyh Mehmed Geylani’nin türbesinin olduğu taraftaki iki dükkan ve Yeni Cami avlusuna bakan dört mağazanın olduğu arsa üzerine inşa edildi. Yapım tarihi bilinmese de Ha­ziran 1894’te bankanın sahip olduğu mülkler listesinde arsanın veya bi­nanın yer almamasından ve Haziran 1896’da hazırlanan bir envanterde ise adının geçmesinden ötürü 1895 sonu veya 1896 başında tamamlan­dığı varsayılabilir. Genel müdürlük örneğinde olduğu gibi, bina kısa süre sonra yeterli gelmemeye başladığın­dan, 1906’da mimar Marko Baruh’un yaptığı yeni bir ekle Yeni Cami yönü­ne doğru genişletildi.