Bina Sadrazam Said Paşa’nın 1876’da inşa edilen konağıdır.

Sadrazam Said Paşa Konağı, 1941’de Nişantaşı Kız Enstitüsü adıyla eğitime hizmet vermeye başladı. 1966’da Maarif Vekaleti Mesleki ve Teknik Öğretim Okulları eski genel müdürlerinden Rüştü Uzel’in adıyla, Kız Meslek Lisesi olarak faaliyetlerini sürdürdü.

Konak artan ihtiyaca cevap veremediğinden 1971’de bahçesine yeni bir bina inşa edildi. Okul bu binaya taşındı. Konak ise 1975’te Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne, 1982’de İTÜ Devlet Konservatuvarı Orta Bölümü’ne 1985 yılına kadar geçici olarak tahsis edildi.

12 Mayıs 1988’de çıkan büyük bir yangında binanın içi tamamen yandı. Yangının elektrik kontağından çıktığı sanılıyor. Restorasyon çalışmalarına ancak 1996 yılında başlanabildi.

Said Paşa’nın konağı hakkında yazılı kaynaklarda çok fazla bilgi yok. Avrupa etkisinde inşa edilmiş geleneksel bir Türk evi. Pencere üzerindeki süslemelerde Batı etkisine rastlanıyor. Konak tabanda 785 metrekare alan kaplıyor. Bodrum, zemin ve bir normal kattan oluşuyor. Ayakta kalan kısmın, harem bölümü olduğu tahmin ediliyor.

Günümüzde İstanbul Moda Akademisi’ne ev sahipliği yapmaktadır.