Piyasa Caddesi’nde bulunan yalı, 1822-1823 yılları arasında, sarayın kuyumcubaşısı Sandalciyan tarafından inşa ettirilmiştir. Neo-barok, art-nouveau karışımı eklektik üsluba sahip yalı, Redüşose bir kat üzerine orta kat cumbalı olmak üzere ahşap-bağdâdî teknikle yapılmıştır. Yıkılmadan önceki yapıda; pencereler ahşap yaşmaklı, cumbada fronton süs, pencere altlarında dekoratif kabartmalar, cumba üzerinde ve üçüncü kat pencerelerinde ferforje korkular bulunmakta idi.

Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Kurulu tarafından 1971 yılında 55 koruma no ile tescil edilen yalı, Karlo Tokater tarafından, Sandalciyan ailesinden satın alınmış, ardından 1990 yılında Özer Uzunhasan tarafından satın alınarak, yıkılıp yeniden yapılmıştır. 1

1 Orhan Erdenen, Boğaziçi Sahilhaneleri, 2.c, sh.57.