Fransızlar tarafından kurulan İstanbul Su Şirketi’nin İstanbul’a Terkos gölünden basınçlı su vermeye başlaması ile şehrin önemli alt yapı çalışmalarının yapılması aynı döneme denk gelir. Terkos Pompa İstasyonu’ndan pompalanan Terkos gölü suyu çeşitli sifonlardan geçerek Kağıthane’ye ulaşmaktaydı. Sonrasında Bomonti’de bulunan su deposuna ve Şato olarak isimlendirilen su kulesine varmaktaydı. Buradan Feriköy’deki havuzlarda depolanan su, pompa istasyonundan şehre dağıtılırdı. Söz konusu su deposu da, Terkos Su İsale Hattı’nın bir parçası olup 19. Yüzyıl sonlarında inşa edilmiştir.

Yapı dikdörtgen planlı olup, kısa kenarında beş uzun kenarında yedi ayak üzerine oturan tuğla örgü tonoz ile örtülüdür.