T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapının restorasyonu tamamlanmıştır.

Seddülbahir Kalesi'nin Çanakkale Savaşı'nda İngiliz donanmasına ait River Clyde gemisinden görüntüsü, 25 Nisan 1915
Kalenin günümüzdeki durumu

Seddülbahir Kalesi, 1656 yılında Venedikliler’in Limni ve Bozcaada’yı işgal etmelerinin ardından, 1659 yılında Mimar Mustafa Ağa tarafından savunma amacıyla inşa edilmiş bir kaledir.

Kale Çanakkale ilinin Rumeli kıyısında, Gelibolu yarımadası'nın Ege Denizine bakan tarafından bulunmaktadır. Artık günümüzde bozulmuş bir haldedir. 14 Kasım 1980 tarihinde Kültür Bakanlığı tarafından Korunması Gereken Kültürel Varlık olarak tescil edilmiştir. Kalede 2015 yılında geniş kapsamlı restorasyon çalışması başlatıldı.[1]

1. ^ "Çanakkale Boğazı'nın gazi muhafızı Seddülbahir Kalesi 18 Mart'ta açılıyor". www.aa.com.tr. 13 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2023.