Suyunu, avluda yer alan kuyudan alan ve şadırvan olarak kullanılan eser genel özellikleri ile bakımlı olup, iyi durumdadır, günümüzde ise artık kullanılmamaktadır. Taşıma su ile doldurulan musluklu tekne üzerinde, ortada su doldurma açıklığı bulunmaktadır. Ön yüzünde üç, yan yüzde tek olmak üzere teknenin muslukları olmayan dört lülesi bulunmaktadır. Teknenin ön yüzünde kenarlarda dar, ortada geniş, kare formlu üç pano yerleştirilmiş ve bu panolar yüzeyden kalın silmelerle vurgulanmıştır. Panoların iç kısmı ise kabartma tarzda kaş kemerli çerçeve dekorla çerçevelenmiştir. Kemer köşelerinde çarkıfelek rozetine yer verilirken, kemerlerin alt kısımlarında, kaide üzerine oturtulan karşılıklı iki servi motifi işlenmiştir. Bu cephedeki panoların araları, farklı şekildeki bitki motifleri ile bezenmiştir. Yanlarda, ayaklı bir vazodan çıkan yapraklı dallar ve en uçta ise bir nar motifi ile cephenin süslemesi tamamlanmıştır. Ortadaki çiçekler de birer kaideden çıkan dal ve yapraklarla farklı karanfil motifleri ile haznenin yüzeyi hareketlendirilmiştir.