1771 yılında Fransız elçisi Saint-Priest Kontu François-Emmanuel Guignard tarafından inşa edilmiştir. Üzerinde Ceneviz armaları bulunan binada Fransız şair Andre Chenier de yaşamıştır. Chenier’in burada yaşadığına dair levha yer almaktadır. 1856?/1863?-1893 yılları arasında Osmanlı Bankası’na ev sahipliği yapan binada, Konstantiniye Barosu, Fransız Ticaret Ataşeliği ve İtalyan Ticaret Odası da faaliyet göstermiştir. Dış cephesinde taşa işlenmiş Fransız asalet arması bulunmaktadır. Aynı zamanda İstanbul’un ünlü yapılarına imza atan G. Mongeri, A. Vallaury, A. Yenidunia, A. Perpignani, E. DeNari gibi mimarların ofisleri de bu han içinde bulunmaktaydı. Kot pantolon da ilk kez ‘Muhteşem Kot’ tarafından Abd’den getirilen kumaşlarla burada üretilerek iç piyasaya sunulmaktaydı.

Sen Piyer Hanı
Açılış1771

Sen Piyer Hanı, ya da St. Pierre Hanı, İstanbul, Beyoğlu'nda bulunan tarihî bir handır. Bankalar Caddesi ile Eski Banker sokağın kesiştiği noktada bulunmaktadır.