Evliya Çelebi’nin “Yeni Hamam” adıyla bahsettiği hamamın 17. yüzyılın başlarında inşa edilmiş olabileceği düşünülmektedir. Tek hamam olarak inşa edilen hamamın sıcaklığı dört eyvanlı, dört köşe halvet hücreli olarak biçimlendirilmiştir. Hamamdaki soyunmalık bölümünün kubbe pandantiflerinde ve eteğinde bulunan süsleme unsurlarının benzerlerine tarihi Kayseri evlerinin bazılarının iç mekân süslemelerinde rastlanmaktadır. Günümüze az bir kısmı ulaşmış olan hamam Büyükşehir Belediyesince restore ettirilerek ayağa kaldırılmıştır.

Hamam kuzey-güney doğrultusunda dikdörtgen bir plana sahiptir. Güneyden kuzeye doğru soyunmalık, soğukluk, sıcaklık, su deposu ve su deposunun kuzeydoğu cephesinde bulunan bölümlerden meydana gelmektedir.