Salı Tekkesi Mescidi olarak da bilinir. Tarikat şeyhlerinden Raşid Efendi’nin, bu binada dini görevlerde bulunduğundan dolayı camiye bu isim verilmiştir. Betonarme olarak yapılmış bina çatısı geniş saçaklı ve üzeri kiremitle örtülüdür. Günaydın Sokağı’na cepheli duvarında üç uzun, Deniz Abdal Çeşmesi Sokağı’na cepheli duvarında altlı-üstlü ikişer pencere bulunmaktadır. Mihrap alçıdan, minber ve vaaz kürsüsü ahşap, tavan betondur. Kadınlar mahfilinin harim içinde tek ahşap sütunu vardır. 96 m², avlusu 45 m²’dir. Minare, cami giriş kapısı duvarında kupa gibi asılıdır. Caminin ilk yapılış tarihi kesin olarak bilinmemektedir, Ancak 1974 yılına kadar bir Kadiri tekkesi olarak kullanıldığı ve bu tarihten itibaren camii olarak ibadete açıldığı bilinmektedir