Kabristan içinde Şeyhülislam İbrahim Efendi ve ailesine ait kabirler bulunmaktadır. İki ayrı dönemde şeyhülislamlık yapmış olan İbrahim Efendi H.1197 / M.1738 tarihinde görevinde iken vefat etmiş ve buraya defnedilmiştir. Kabristana eşi ve kızının yanı sıra, oğlu Kadı Osman Ataullah Efendi, torunu Şerife Azize Hanım, gelinleri Siyeh Saf Kadın ve Hatice Kadın gibi aile mensupları defnedilmiştir.

Kabristanda İbrahim Efendi ve ailesi haricinde özellikle ilmiye sınıfından başka şahsiyetler de yatmaktadır. Rumeli kazaskerliği yapmış H.1112 / M.1700-01 tarihinde vefat etmiş Seyyid Ali Efendi, iki defa Rumeli kazaskerliğine getirilmiş H.1157 / M.1744-45 tarihinde vefat etmiş Zeynelabidin Efendi ve Anadolu kazaskerliği yapmış H.1241 / M.1825-26 tarihinde vefat etmiş Yusuf Efendi bunlardan bazılarıdır.

Kabristan önünde bugün yol kotunun altında kalmış H.1113 / M.1701-02 tarihli çeşme mezarlıkta gömülü Seyyid Ali Efendi adına vefatından sonra yapılmıştır.