Doğancılar Parkı karşısında, Tunusbağı Caddesi üzerindeki bu mermer çeşme, ender örneklerdendir. Çeşmenin üzerinde, Silahşör Mehmed Şakir Bey ve aile üyelerine ait hazirenin dua penceresi bulunmaktadır. Si̇lahşör Mehmet Şakir Bey vakfına ait olan bahçeli ahşap ev, çeşme, hazire ve su haznesinden oluşan yapılar topluluğu, vakıf kayıtlarına göre 16 Kasım 1817 tarihinde vakfolunmuştur. Dolayısıyla çeşmenin en geç 1817 tarihinde yapıldığı söylenmektedir. Tekne kısmı yolun yükseltilmesi sonucu yol seviyesinin altında kalmıştır ve çeşme işlevi görmemektedir. Barok üslupta inşa edilmiştir. Kabartma motiflerle süslüdür. Kitabesi bulunmamaktadır. Önündeki otobüs durağı nedeniyle fark edilmesi güçtür.