Süleymaniye Camii
Süleymaniye Camii'nin 2022 yılından bir görünüşü
Belirleme1985 (9. oturum)
Parçasıİstanbul'un Tarihî Alanları
Referans no.1356
BölgeAvrupa

Süleymaniye Camii, Kanuni Sultan Süleyman adına 1551-1557 yılları arasında İstanbul'da Mimar Sinan tarafından inşa edilen camidir.[2]

Mimar Sinan'ın kalfalık devri eseri olarak nitelendirilen Süleymaniye Camii, medreseler, kütüphane, hastane, sıbyan mektebi, hamam, imaret, hazire ve dükkânlardan oluşan Süleymaniye Külliyesi'nin bir parçası olarak inşa edilmiştir.

1. ^ "International Council On Monuments and Sites" (PDF). UNESCO. Temmuz 1985. 24 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 1 Nisan 2010.
  2. ^ Daniel Borden, Jerzy Elzanowski, Cornelia Lawrenz, Daniel Miller, Adele Smith, Joni Taylor, (Ed.) (2009). Başvuru Kitapları: Mimarlık. NTV Yayınları. ISBN 978-605-5813-17-7.