Ayna Taşı Tamir Kitabesi;
Bânî-i sânî es-Seyyid Ahmed İbni es-Seyyid Ahmed Halebî

TürÇeşme
KonumKadırga Meydanı, Fatih, İstanbul, Türkiye
TamamlanmaHicrî 1311[1]
MalzemeKüfeki taşı

Sultan Süleyman Çeşmesi, İstanbul ilinin Fatih ilçesindeki Kadırga Meydanı'nda bulunan Osmanlı dönemi çeşmedir.[1][2] Kadırga Meydanı Sokak Çeşmesi ve Seyyid Ahmed Çeşmesi olarak da bilinir. Her iki yanında dinlenme sekisi ve ayna taşının her iki yanında bardaklık vardır. Suyu akmaktadır.

Osmanlı Döneminde ayna taşının üzerindeki tamir kitabesine göre Seyyid Ahmed tarafından tamir ettirilmiştir. Yakın tarihte ise belediye tarafından tamir ettirildiğinin yazılı olduğu mermer levha eklenmiştir.

1. ^ a b c "Sultan Süleyman Çeşmesi". kulturenvanteri.com. 14 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2022.
  2. ^ "Su Vakfı". www.suvakfi.org.tr. 11 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2022.