İki katlı, yığma taştan inşa edilen ve Fatih Sultan Mehmed’in yargılandığı mahkeme olarak da bilinen Üsküdar Mahkemesi’nde, mahallelerdeki doğum, ölüm, nişan ve evlilik gibi olayların yazıldığı “vukuat defterleri” de vardı. Bu mahkeme; Galata ve Eyüp’le birlikte İstanbul’un üç önemli mahkemesinden birisi idi. Bu mahkemede daha çok vukuat ve ticaret davalarının görüldüğü; günümüzde bu mahkemeye ait kadı sicillerden anlaşılmaktadır. 1941 yılında İbrahim Hakkı Konyalı tarafından hazırlanan bir rapora göre Üsküdar Mahkeme binası bu tarihte de bir avukatın mülkü ve iş yeri idi. Daha sonra Üsküdar Belediyesi’ne geçmişti. Yakın zamanda restore edilen bina, Yedi Güzel Adam ve Öncüler Kütüphanesi olarak hizmet vermektedir.