Tazıcılar Ocağı, Tıbbiye Caddesi ile Çeşme-i Kebir Sokağı’nın birleştiği yerde ve sokağın sol köşesinde idi. Karşısında ve kapısının mukabilinde bir namazgâh çeşmesi olan ve esası çok eski bulunan Hasip Paşa Çeşmesi, sol tarafında ve Sultan II. Abdülhamit tarafından yaptırılan ve bu ocağın atlarına bakan Baytar Mektebi ve 1227 (1812) tarihli Nevnihal Hatun Namazgâhı ve Kavak Deresi yakınlarında ve bu mescidin gerilerinde Zağarcılar ocağı ve Harap Mescit adıyla anılan mabet bulunmakta idi. Hadîkatü’l-Cevâmi’de şu bilgi bulunmaktadır: “Bânisi, Sultan Süleyman Han olup fevkânî bina olunmuştur. Hekimoğlu Ali Paşa’nın birinci sadaretinde arzuhal etmeleriyle Bostancıbaşı bulunan Ömer Ağa’ya hitâben ferman olunmakla yeniden bina eylemiştir. Ömer Ağa, 1143 (1730-31) tarihinde vefat edip Üsküdar mezaristanında medfundur.” Esb-i Tazı denilen çok süratli koşan atların yetiştirilmesi için kurulan ocağın bu mabedinden eser kalmamıştır. Yanlız ahırların orta yerinde bugün de hâlâ duran meydan çeşmesi mevcuttur.