Tezveren Dede diye bilinen bu zatın asıl ismi Mahmud’dur. Kendisi Ferhad Paşa Şeyhi diye yad edilen Şeyh Ramazan Halvetî Efendi’nin halifesidir.

Geçmiş yıllarda kabrin üstünde bulunan Türkçe mermer kitabe kaldırılıp yerine günümüz şartlarına göre yenilenerek koyulan levha üzerinde şu bilgilere yer verilmiştir. “Langalı Tezveren Dede Kabri”, Şeyh Ramazan-ı Halveti halifesinden Şeyh Mahmud Efendi’ye aittir. 16. yüzyılda yaşamış olan Şeyh III.Mehmed döneminde sadrazamlık yapmış olan Ferhad Paşa’nın, henüz yeniçeri ağası iken gördüğü rüyayı, “Padişah damadı ve sadrazamı olacaksın.” şeklinde yorumlamıştır. 1595’te Sadrazam olan Ferhad Paşa 1568/69 senesinde vefat eden Şeyh Mahmud Efendi’nin kabri civarına bir camii ve medrese yaptırmıştır. Günümüze gelemeyen ancak eski haritalarda görülen “Musalla” adıyla da bilinen mescit ve medrese bu kabir karşısında Kâtip Kasım İlkokulu’nun bulunduğu yerde idi.”