Bahçe içindeki iki yapıdan biri olan Mütercim Rüşdü Efendi Konağı’nda eğitim öğretim yapılmakta; diğer bina olan Beşinci Vakıf Han ise pansiyon olarak kullanılmaktadır.

Vefa Lisesi
Kuruluş1872
ŞehirFatih, İstanbul
TürüAnadolu Lisesi
MüdürAhmet Kavut
Müdür yardımcısıHüseyin Akdemir, Şeyma Ateş, Hakan Aydemir, Nurgul ÖZenir
Eğitim diliTürkçe
Yabancı dil(ler)İngilizce
Almanca
Fransızca
Sınıflar20[1]
Öğrenci sayısı807
Öğretmen sayısı55
AdresiDede Efendi Cad. No:5 Şehzadebaşı
Fatih/İstanbul
Koordinat41°00′52″K 28°57′30″D / 41.01444°K 28.95833°D / 41.01444; 28.95833

Vefa Lisesi ya da eski adıyla Vefa İdadisi, 1872 yılında İstanbul'da kurulan, günümüzde Anadolu lisesi statüsündeki ortaöğretim kurumu.

İsmini Tarihî Yarımada'da yerleşkesinin bulunduğu Vefa semtinden alan okul, ana dille öğretim yapılan ilk sivil lise olma özelliğini taşır.[2][3] Türkiye'de 10, İstanbul'da 7 tane bulunan, yabancı dil hazırlık eğitimiyle beraber 5 yıl eğitim veren Anadolu liselerinden biridir.[4] Uluslararası Bakalorya Diploma Programının akreditasyon çalışmalarını tamamlayan okul Haziran 2019'da IB Dünya Okulları listesine dâhil olmuş ve akreditasyonla IB-DP diploması vermeye başlamıştır.[5]

1. ^ "Okulumuz Hakkında". vefalisesi.meb.k12.tr. 8 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mart 2020.
  2. ^ "Tarihçe". Vefa Lisesi. 2 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2012.
  3. ^ Manisalı, Erol. "İlk Türkçe Eğitim Yapan Lise Hangisi?". Cumhuriyet. 27 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2011.
  4. ^ Kaplan, Pervin. "Hazırlık sınıflarıyla fark yaratıyorlar". Habertürk. 27 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2015.
  5. ^ "VEFA LİSESİ IB DÜNYA OKULLARI LİSTESİNE DAHİL OLDU". Vefa. 25 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2020.