Kuruluş tarihi 1867 olan Danüb Sigorta Anonim Şirketi tarafından yaptırılmıştır, inşa tarihi 1900’lerin başı olduğu tahmin edilmektedir.

Alarko’nun kuruluşu ise bu handa başlamıştır. Bu konuda İshak Alaton şöyle demiştir: “Üzeyir Garih’le eşit şartlarda ortak olduk. Yirmi bin lira sermayeli Alarko Kolektif Şirketi’ni kurduk. El ele yola çıktık. Galata’da Vefai Han’ın avluya bakan bir odasında iki masa, üç iskemle ile işe başladık. Çok farklı yapıda iki insandık. Bu farklılık sayesinde artılarımız, diğerimizin eksilerini dengeledi. Parasal imkanlara sahip olmayı gerekli, ancak yeterli olmayan bir hedef olarak belirledik.Türkiye’nin en zengin ve en büyük şirketleri arasında olmak yerine, en saygın ve en ciddi şirketleri arasında yer almayı tercih ettik. Bu konuda başarılı olduğumuzu düşünüyorum.