İstanbul’da Beyoğlu ilçesinin Karaköy semtinde bulunan bir sinagog. 1671 tarihinde mevcut olduğu bilinmektedir. Ancak bugünkü bina eski temeller üzerinde, muhtemelen 19. yüzyıl başında, tekrar inşa edilmişti.

1823’te inşa edilen bina, 1890’da Kamondo ailesinin desteğiyle onarıldı. 1904’te Galata Musevi Cemaati desteğiyle tamamen tadilat geçirdi. 1979’da ibadete kapandı. 1992’de bina Türk Musevileri Müzesi olarak kullanılmak üzere 500.Yıl Vakfı’na tahsis edildi. 2001-2015 yılları arasında bu işlevi sürdürdü. 2015’ten beri boş olup çeşitli sergilere ev sahipliği yapmaktadır.

500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi

Zülfaris Sinagogu
Sinagogun içinden bir görünüm
KonumBeyoğlu, İstanbul, Türkiye
İnançYahudilik
MezhepSefarad Ortodoks
Açılış1671'den önce
Durum1985'te kapatıldı
2001'de müzeye çevrildi
İnşaat başlangıcı1671'den önce

Zülfaris Sinagogu, İstanbul'da Beyoğlu ilçesinin Galata semtinde bulunan bir sinagog. 1671 tarihinde mevcut olduğu bilinmektedir. Ancak bugünkü bina eski temeller üzerinde, muhtemelen 19. yüzyıl başında, tekrar inşa edilmişti. Çeşitli zamanlarda yapılan restorasyon çalışmalarıyla, günümüze kadar güzelliğini koruyan Zülfaris Sinagogu, Kamhi Ailesinin maddi katkıları ve tarihçi, yazar ve küratör olan Naim Güleryüz'ün öneri ve tasarımıyla 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi, olarak 25 Kasım 2001'de açılarak hizmete girmiştir.