1901 yapım tarihli 2.derece tarihi eser olan iki katlı ev 2018 yılında Kadıköy Belediyesi tarafından restore edilerek Haldun Taner Müze Evi’ne dönüştürüldü. Ev Deli Fuad Paşa’nın satın aldığı bahçenin güvenlik görevini sağlamak üzere bekçilerin oturması için inşa edilmiştir. İçinde Haldun Taner’e ait kişisel eşyalar , tiyatro tarihi ile ilgili belgeler ve kitaplar sergilenmektedir.

Fuad Paşa bahçesinden ve içindeki yapılardan köşkün kuzey yönünde bugün Faruk Ayanoğlu Caddesi’nin Bağdat Caddesi’ni kestiği yere yakın bir konumda olan Paşa Köşkü’ nün kapıcı evi olarak kullanılan müştemilat yapısı, bu yapının etrafındaki küçük bahçesi ulaşmıştır. Bu yapının 1960’ların sonuna kadar Feneryolu İstasyonu ile Fenerbahçe İstasyonu arasında ara istasyon olarak kullanıldığı bilgisi bulunmaktadır. (Kaynak : Kaybolan Kültürel Bir Değer : Fuad Paşa Bahçesi. Drahşan Uğuryol)