İdris Pehlivan : Silivrikapı’da gerçeğe yakın bir kopyası bulunan gürzün sahibi Pehlivan İdris Ağa 1630’lu yıllarda yaşadı. Dördüncü Murat döneminin gürzde etkili olan, muhtemelen yaya (piyade) dediğimiz askerlerinden biri. kaynak: https://www.arkeolojikhaber.com/haber-silivrikapida-asili-110-kiloluk-gurzun-sahibi-idris-aga-kimdi-35141/

Bayraktar Muhammed Hz : Yağlıkcızade Ahmet Rıfat’ın kaleme aldığı Lugat-ı Tarihiye ve Coğrafiye isimli eserde Bayrakdar Dede şu şekilde anlatılmaktadır. Mecâzib-i İlahiyeden bir mübarek zattır ve türbesi Mevlevihane kapısı haric-i ittisalindedir. Mumaileyh, bir gün türbesinin olduğu yerde otururken bir adam ziyadece edepsizce takıldığından inkisar etmesiyle kale duvarından bir taş düşüp sefih-i merkumu helak etmiş olduğu rivayet edilir. kaynak: https://istanbulunsirlari.net/istanbul-sur-kapilarinin-manevi-bekcileri/