1453 yılında Kazasker (Kadıasker) Mehmet Efendi tarafından yaptırılan ve 1766 yılında bir deprem sonucu yıkılan mescidin yerine aynı yıl Mustafa Ağa tarafından yaptırılan ve 1918 yılında çıkan bir yangın sonucu tamamen tahrip olan mescide ait olduğu tahmin edilmektedir. Daha sonra bu mescid Vatan Caddesi yapımı sırasında kaldırılmasının ardından hayırsever vatandaşlar tarafından 1960 yılından sonra yeniden yapıldı. 1999 depreminde almış olduğu hasar ve genel statik durumundan dolayı 2013 yılında depreme dayanıksız raporu alarak, belediye tarafından yıkıldı. Fatih Belediyesi tarafından geleneksel Osmanlı mimari izlerini taşıyarak tasarlanan cami, çevresindeki kamu yapılarının ve halkın ibadet ihtiyacına karşılık verebilecek büyüklükte ve konumda yapılması için planlandı. Hazırlanan projenin kurul onayının ardından Cami, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaası gerçekleştirildi.

Kaynak: Fatih Kaymakamlığı